Meer geld voor ventilatie en co2 meters op scholen

co2 meters meetinstrumenten.nl extra geld voor ventialtie en co2 meters

Minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs roept nogmaals op om de ventilatie op scholen te verbeteren nu blijkt dat op veel scholen er nog steeds geen goede ventilatie mogelijk is en er eveneens niet de luchtkwaliteit gemonitord wordt met CO2 meters. De minister maakt dan ook nog eens 140 miljoen euro vrij om dit te verbeteren.

Deze 140 miljoen is met name bedoeld voor de schoolgebouwen met de slechtste ventilatie en waar er nog veel winst is te behalen. De schoolbesturen kunnen via de speciale regeling tot maximaal 60% van de gemaakte kosten terug krijgen om het extra te stimuleren om dit in orde te brengen. Dit geld is zowel bedoeld om de ventilatie zelf in orde te maken, maar ook om meetinstrumenten aan te schaffen om de luchtkwaliteit te monitoren met behulp van CO2 meetinstrumenten.

Omdat de herfst er aan komt en het afwachten is of er weer een coronagolf komt wil de minister de schoolbesturen dan ook op het hart drukken om hier haast mee te maken, ondanks natuurlijk dat in de praktijk zelf corona voor kinderen nagenoeg niet voor gevaar zorgt. Een goede ventilatie is echter altijd goed en zorgt ook voor betere schoolprestaties. Ook is het nog steeds mogelijk om speciale hulpteams van Ruimte-OK in te schakelen die scholen kunnen adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van meetinstrumenten.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 422 reviews.