Her-kalibreren

Of het nou een temperatuurmeter is of een decibelmeter, hoe weet u nu zeker dat de aangegeven waarden kloppen? Door gebruik of zelfs uw locatie op de aarde kan uw meetinstrument afwijkende waarden aangeven.

ISO Kalibratiecertificaat

Standaard worden alle meetinstrumenten gekalibreerd, echter hoe nauwkeurig dit ook is, elk meetinstrument heeft een afwijking. Bij het opstellen van een ISO kalibratiecertificaat worden de waarden van de meter vergeleken met een herleidbare standaard. Hierdoor weet u dus wat de afwijkingen zijn, deze worden ook genoteerd in een ISO kalibratie certificaat. In bijna alle gevallen wordt dit door een onafhankelijk bedrijf opgesteld en niet door de fabrikant zelf. Een kalibratiecertificaat kan in de volgende gevallen belangrijk zijn:

  • Als uw bedrijf wordt ingehuurd en u wettelijk aansprakelijk wordt gesteld over de gerapporteerde meetwaarden
  • Als u bij een rechtszaak wilt aantonen dat uw buren voor geluidsoverlast zorgen of als u bang bent dat toekomstige buren mogelijk zullen gaan klagen dan is het van belang om veel data te verzamelen zodat dit kan dienen als bewijslast. Echter een advocaat van de tegenpartij zou de juistheid van die data in twijfel kunnen trekken. Met een ISO kalibratiecertificaat kunt u aantonen dat die 80db daadwerkelijk 80db was.
  • Certificering

Voor wat voor producten is een kalibratiecertificaat beschikbaar?

Wij bieden niet voor alle producten een kalibratiecertificaat aan, maar degene die we wel aanbieden vind u gewoon in de webshop terug. Vaak wordt ook bij een product wel aangegeven of het mogelijk is om een versie te kopen met kalibratiecertificaat. Uiteraard is dit achteraf ook mogelijk. Dit is vaak mogelijk voor temperatuurmeters, decibelmeters, co2 meters, luxmeters, rookgasanalyse meters, multimeters etc.

Levertijd

Levertijden van producten met kalibratiecertificaten zijn zeer wisselvallig. Vaak verzamelen de kalibratie centrums een aantal van dezelfde producten om zo effectiever te kunnen werken. Ook kunnen er soms lange wachtrijen zijn. Bij producten met een ISO kalibratiecertificaat geven we dan ook altijd een aangepaste levertijd, bijvoorbeeld 10 t/m 25 werkdagen. Dit zijn schattingen die we om de zoveel tijd bijstellen naar aanleiding van onze ervaringen uit de praktijk.

Voorwaarden

Bij producten met een Kalibratiecertificaten worden aanvullende voorwaarden gehanteerd. Hou h

  • Producten met een kalibratiecertificaat moeten altijd vooraf betaald worden, op rekening is niet mogelijk.
  • Producten met een kalibratiecertificaat zijn speciaal uitgegeven voor de klant en zijn daarom uitgesloten van het retourrecht.
  • Een bestelling van een product met kalibratiecertificaat is slechts zeer kort te annuleren. Zodra het product bij het kalibratiecentrum in behandeling is genomen is dit niet meer mogelijk. Dit kan in sommige gevallen al binnen ca 2 uur zijn.
  • Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.